CENTRE DE RECICLATGE
Pont de Vilomara

Rehabilitació i ampliació d’unes naus industrials existents per al tractament i reciclatge de frigorífics.

L’actuació es divideix en la rehabilitació de quatre naus existents de diferents períodes i la nova construcció d’un edifici adossat per a oficines i una aula-auditori per a l’educació sobre el reciclatge.

A l’inici de les obres es retira un fals sostre existent i es descobreixen unes encavallades de fusta de melis de 16m de llum en molt bon estat i es decideix deixar-les vistes per a preservar el patrimoni històric. Es retira la coberta de fibrociment i es substitueix per una coberta tipus Sandwich sense modificar-ne l’aspecte general.

Les naus estan situades en un desnivell de -8m respecte l’accés. Aquest es fa a través d’un pont que porta a una nucli cilíndric que imita el silo ubicat a pocs metres. El pont sobrepassa un ampli pati que dóna llum a les oficines i aules.

Aquesta intervenció és finalista als premis Bonaplata.